Over mij; achtergrond

Mijn naam is Carola Grutter. Ik werk als GZ-psycholoog in Psychologiepraktijk Haarlem Noord. Ik richt me op volwassenen die over het algemeen goed functioneren, maar tijdelijk vastlopen in hun leven door bepaalde lastige omstandigheden en/of patronen. Veelal hebben mensen die ik zie in mijn praktijk angstklachten, depressieve klachten of voelen zij zich opgebrand. Meestal is kortdurende therapie, tot 10 gesprekken, voldoende voor mensen om meer helderheid te verkrijgen, zich meer bewust te worden van wat gaande is om vervolgens zelf de dingen weer (net even anders) aan te kunnen pakken. Behandelvormen die ik hanteer in de gesprekken zijn o.a. Cognitieve Gedragstherapie en EMDR.

Na mijn studie klinische psychologie aan de UvA, die ik cum laude afrondde, ben ik in 2005 gaan werken bij Riagg Rijnmond te Rotterdam. In het team aanmeldingen deed ik kortdurende behandelingen voor mensen met lichte problematiek en op de afdeling psychotherapie gaf ik meer langdurige therapie aan mensen met complexe en langer bestaande problematiek. Die tijd bij Riagg Rijnmond heeft me veel ervaring gebracht als therapeut.
Na in 2009 de vervolgopleiding tot GZ-psycholoog voltooid te hebben, besloot ik me te gaan richten op kortdurende behandelingen. Dit omdat de grotere mate van gelijkwaardigheid binnen het contact met de client me aanspreekt en ik ook geloof in de (veer)kracht van de ander, waardoor behandeling meestal kortdurend kan zijn. Vanuit mijn ervaring heb ik gemerkt dat wanneer bewustwording is ontstaan en een ander perspectief ingenomen kan worden op een bepaalde situatie, veel klachten grotendeels oplossen of te hanteren zijn. Daarnaast besloot ik om in een kleine praktijk te gaan werken, opdat ik als therapeut beter benaderbaar ben en de sfeer meer persoonlijk is. Ik startte in 2009 bij Pep-psychologen te Amsterdam.

Al enige tijd terug ben ik moeder geworden en heb ik mij gevestigd in Haarlem. Een logische en leuke stap was het dus om praktijk te gaan houden in Haarlem. Binnen Gezondheidscentrum Haarlem Noord houd ik sinds april 2014 mijn praktijk. Er is door de vestiging binnen het Gezondheidscentrum een goede samenwerking met andere disciplines waaronder ostheopathie en fysiotherapie, waardoor lichamelijke aspecten niet uit het oog worden verloren.

Naast het moederschap zijn reizen en schilderen mijn grote passies. Ook kunst en litaratuur geven mij veel inspiratie.